„Számla nélkül négyezerért?”

2008.05.30. 21:34 intelligensvaros

A Pro Regio Kártya kapcsán több Pest megyéről szóló cikket, publikációt olvastam az elmúlt napokban. A megye turizmusát elemző egyik szakértő a hozzá került adatokból ügyesen kiszúrta, hogy a kilencvenes évek végére a számottevően megnőtt megyei szálláskínálat közel a felére csökkenő idegenforgalmi adóbevételt „hozott”. Vagyis az ágazat a „sötétszürke” gazdaság felé menekült.

Magam nem tartozom a „Fair Play” nevű kormányzati kampány feltétlen hívei közé, például azért, mert a hatósági pressziónál jobb eszköznek találom az intelligens kártyák alkalmazását. A kártyával érkező turista a szálláshelyen vagy bármely más szolgáltatónál érvényesíteni fogja a kedvezményét, így a kártyaolvasó terminál adatot rögzít a központi szerveren. Nincs menekvés, ezek után nem kerülhető meg a bizonylatolás, ám a „korbács” mellé jár kalács is. A szállásadó a jobban fogyó bevételi pénztárbizonylat mellé forgalomélénkülést is kap, hiszen a kártya rendszerhez történő csatlakozása által már nem magányosan küzd a piacon, hanem részese lesz a nagyobb hatékonyságú turisztikai értékesítési rendszernek. Ez az igazi fair play!

Szólj hozzá!

Címkék: kártya adó pro idegenforgalmi regio

A bejegyzés trackback címe:

https://chipvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr99498404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása