Amikor a vevő fizet azért, hogy Téged segítsen

2008.07.03. 21:12 intelligensvaros

Akár így is össze lehet foglalni az intelligens településkártyák lényegét hozzátéve, hogy a vevő sem jár rosszul. Külsőleg olyan, mint a többi, a lényeg azonban kis chipben rejlik. Emlékszem, én is elcsodálkoztam azon az információn, hogy a kezembe nyomott bankkártyában egy mikroprocesszor és egy memória is működik. Márpedig igen. Ezek az eszközök tárolják és működtetik a településkártyákhoz kapcsolt egyedi, helyi lakosoknak nyújtott kedvezményeket, amelyeket az önkormányzat által feltartott intézményekben (strandon, sportcsarnokban, színházban) érvényesíthetnek.

Profi városmarketinges vagy?

A kedvezményekért cserébe az önkormányzat nem csak lényegesen jobb kihasználtsággal tudja működtetni javait, hanem – és ez talán még fontosabb – közvetlen kapcsolatot teremt polgáraival. A 10-20 vagy akár 30%-os kedvezmények megtérülhetnek, ha megtelik a sportcsarnok, uszoda vagy elkel minden jegy az előadásra. Ráadásul egy profi városmarketinges elfogadja a nagyvonalú kedvezményt, ha tudja, hogy a rendszer most termeli számára a következő munkájához szükséges információt.

A hab a tortán, hogy a kártya kiváltása, megújíttatása még pénzt is hoz az adminisztrációért felelős önkormányzatnak. Vagyis ez a hasznot hozó információs eszköz még közvetlen bevételt is termel.

Szólj hozzá!

Címkék: előnyei városkártya

A bejegyzés trackback címe:

https://chipvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr7498358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása