Mindent tudsz-e a városodról?

2008.07.28. 13:14 intelligensvaros

Minden tiszteletem azoké a városvezetőké, akik több ciklus óta jól vezetik a településüket. Részt vettek a kilencvenes évek lelkes építkezéseiben, csatornát és járdát építtettek, később millenniumi parkot és inkubátor házat adtak át, ma pedig a városközpont megújításán dolgoznak.

Ha megkérdezzük őket a településükről talán napokat is képesek beszélni róla, kiváltképp’, hogy talán elég joviálisak is már. Nincs a városban olyan utca, amelyet ne ismernének, és település helytörténetének Mikszáthjai, naná. De vajon most, 2008-ban, valóban mindent tudnak a városukról? Elég-e az évtizedes rutin, emberismeret, helyismeret ahhoz, hogy az egyre összetettebb helyi társadalmakról pontos képünk legyen?

A helyi gazdaságfejlesztés stratégiai kérdései kapcsán elég információ vannak-e a helyi közösségek döntéshozóinak? Ismerik-e pontosan polgáraik életmódját? Mennyire vannak információik a helyi társadalom változásairól? Egyáltalán a helyi társadalom összetételét ismerik-e? A mindezek érdekében végzett közvélemény-kutatások által nyújtott információkat elegendőnek érzik-e? A beruházásaikról, gazdasági, szociális programjaik eredményességéről milyen adataik vannak? Azok mennyire használhatóak, és mennyibe került az adatok? Szerintem ezek egyre aktuálisabb kérdések, érdemes velük foglalkozni és főleg megoldást találni ezekre a problémákra.

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat tudás városmarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://chipvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr7589309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása